Afstudeerstage: Implementatie van een nieuwe productserie onder ons eigen verlichtingsmerk Prolumia

Jezelf naar het werk slepen? Niet bij Nedelko. We hebben plezier in wat we doen, want we doen het samen.

Ben jij bezig met je mbo/hbo-opleiding en zoek je een leuke stage in een afwisselende omgeving? Van logistiek tot financieel en van IT tot verkoop: Nedelko staat nooit stil. Daarom kunnen wij altijd jouw durf, lef en frisse blik goed gebruiken. Zie jij deze uitdaging wel zitten?

Hier herken je jezelf in?

Wat krijg je?

Stel direct een vraag

Michael Waarts
HR Recruitment

Nedelko

Nedelko is al meer dan 70 jaar importeur/distributeur van Elektrotechnische Materialen, Veiligheids- en codeersystemen, energie en interconnectie welke onderdeel uitmaken van onze divisie Techniek en Veiligheid. Daarnaast hebben wij onze afdeling Prolumia Ledverlichting. Binnen Nedelko werken meer dan 100 medewerkers bij vestigingen in Nederland, België, Duitsland en Tsjechië. Het hoofdkantoor en distributiecentrum zijn beide gevestigd in Barendrecht, Nederland. Ons klantenbestand bestaat voornamelijk uit (elektro)technische groothandels, installateurs, machinebouwers, kasten en paneelbouwers,  en de procesindustrie. Onze kracht zit niet alleen in een breed assortiment en snelle levering. We staat ook voor persoonlijk contact en duurzame relaties.

 

Afstudeerstage: Implementatie van een nieuwe productserie onder ons eigen verlichtingsmerk Prolumia

Ben jij een ambitieuze student die klaar is om je eerste stappen te zetten in de wereld van productmanagement? Wil je deel uitmaken van een dynamisch en innovatief bedrijf? Dan hebben wij dé afstudeeropdracht voor jou bij Nedelko, waarbij je gaat werken aan een spannende nieuwe productserie onder ons eigen merk Prolumia!

Wie zijn wij? Nedelko is dé plek waar techniek en innovatie samenkomen. We leveren een breed scala aan technische producten en oplossingen. Ben jij nieuwsgierig naar wat wij doen? Check dan snel onze website: www.nedelko.nl.

Wat ga je doen?

Tijdens je afstuuropdracht bij Nedelko krijg je de unieke kans om het volledige New Product Introduction (NPI) proces te doorlopen voor een nieuwe productserie. Dit betekent dat je van begin tot eind betrokken bent bij de ontwikkeling en lancering van een nieuw product. Je leert alles over artikelcreatie, marktonderzoek, productontwikkeling, en marktintroductie. Dit is jouw kans om echt impact te maken en waardevolle ervaring op te doen in de wereld van productmanagement.

Scope van de opdracht:

 1. Conceptontwikkeling:
  • Onderzoek doen naar de marktbehoeften en trends binnen de verlichtingsindustrie.
  • Identificeren van kansen en bedreigingen voor het nieuwe product.
  • Definiëren van de productdoelstellingen in lijn met de bedrijfsstrategie van Prolumia.
 2. Productontwikkeling:
  • Samenwerken met productmanagement en fabrikanten om het productconcept te vertalen naar werkbare prototypes.
  • Beoordelen van de technische haalbaarheid en economische levensvatbaarheid van de concept.
  • Testen en valideren van prototypes met behulp van interne en externe stakeholders.
 3. Marktanalyse en Positionering:
  • Uitvoeren van concurrentieanalyse en marktonderzoek om de optimale positionering van het product te bepalen.
  • Ontwikkelen van een pricingstrategie die de waarde propositie versterkt.
  • Definiëren van de unieke verkooppunten (USPs) en productvoordelen.
 4. Lancering Voorbereiden:
  • Opstellen van een gedetailleerd productlanceringsplan inclusief marketing- en communicatieplanning.
  • Coördineren met marketing en sales teams voor het creëren van promotie- en ondersteuningsmateriaal.
  • Organiseren van technische trainingen voor het verkoopteam en klanten.
 5. Marktintroductie:
  • Uitvoeren van de productlancering en opvolgen van de introductieactiviteiten.
  • Monitoren van de eerste reacties en verkoopresultaten na de lancering.
  • Analyseren van gebruikersfeedback en eerste markteresultaten om verbeteringen door te voeren.
 6. Evaluatie en Rapportage:
  • Documenteren van het gehele NPI-proces met een focus op best practices en leerpunten.
  • Voorstellen doen voor toekomstige productontwikkelingen en optimalisaties.
  • Presenteren van de resultaten en bevindingen aan het senior management en andere relevante stakeholders.

 

 

Wie zoeken we?

 • Je volgt een relevante studie op hbo- of wo-niveau, bijvoorbeeld in de richting van Business, Marketing, Techniek of een vergelijkbare opleiding.
 • Je hebt een proactieve en leergierige houding.
 • Je bent creatief, analytisch en in staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken.
 • Je hebt interesse in productontwikkeling en marktintroductie.
 • Je bent beschikbaar voor een stageperiode van minimaal 5 maanden

 

Wat krijg je van ons?

 • Praktijkervaring: Je krijgt de kans om praktijkervaring op te doen in een professionele omgeving. Je leert hoe het er echt aan toe gaat in de wereld van productmanagement.
 • Begeleiding: Je werkt samen met ervaren productmanagers en krijgt de begeleiding die je nodig hebt om jezelf te ontwikkelen.
 • Innovatie: Bij Nedelko en Prolumia staan we bekend om onze innovatieve producten. Jij krijgt de kans om hieraan bij te dragen en jouw creativiteit te laten zien.
 • Netwerk: Je bouwt een waardevol netwerk op binnen de industrie en krijgt inzicht in de nieuwste trends en ontwikkelingen.

 

Interesse?

Zie jij jezelf al helemaal zitten bij ons? Stuur dan snel je motivatiebrief en CV naar Michael Waarts en vermeld ” Afstudeeropdracht Prolumia”. We kunnen niet wachten om je te ontmoeten!

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Jurgen van Zantvliet, Category Manager, via 06-10113363 of jurgenvanzantvliet@nedelko.nl

 

Maak deel uit van ons team en werk mee aan de toekomst van innovatieve producten bij Nedelko!

Sollicitatieproces

Hoe gaat het sollicitatieproces bij Nedelko in zijn werk?

Vul het sollicitatieformulier in en verstuur! Wij waarderen je sollicitatie en doen ons best om binnen 48 uur te reageren op je sollicitatie.

Wij leren elkaar graag beter kennen tijdens een telefonische kennismaking. Is er van beide kanten een klik? Dan plannen we graag het eerste gesprek in.

Tijdens het eerste gesprek bespreken we de inhoud van de functie, maken we verder kennis met elkaar en zullen we ingaan op jouw competenties en je eerdere werkervaring. Na het eerste gesprek laten we je binnen 48 uur weten of we je willen uitnodigen voor een tweede gesprek.

Tijdens het tweede gesprek zullen we wat dieper ingaan op je competenties en ervaring. Vaak vragen we je om een opdracht voor te bereiden. Na het tweede gesprek laten we je binnen een week weten of we een derde gesprek met je willen aangaan (optioneel) of je een aanbieding willen doen

Zijn we beide enthousiast? Dan doen wij je graag een aanbod. Vervolgens plannen we een afspraak om het contract te tekenen. Hierna start jouw nieuwe uitdaging binnen Nedelko!

Vragen?

Neem contact op met:

Michael Waarts

HR Recruitment

Solliciteer direct

Solliciteer direct

Nedelko is al meer dan 60 jaar een vertrouwde partner en leverancier van elektrotechnische materialen, (intelligente) LED verlichting en energie- en veiligheidsoplossingen. Met ruim 100 medewerkers en vestigingen in Nederland, Duitsland, België en Tsjechië, voorzien wij de Europese (elektro)technische markt van de beste producten. Snel en vol overtuiging!

Nedelko is al meer dan 60 jaar een vertrouwde partner en leverancier van elektrotechnische materialen, (intelligente) LED verlichting en energie- en veiligheidsoplossingen. Met meer dan 100 medewerkers en vestigingen in Nederland, Duitsland, België en Tsjechië, voorzien wij de Europese (elektro)technische markt van de beste producten. Snel en vol overtuiging!

 

Het hoofdkantoor en distributiecentrum zijn beide gevestigd in Barendrecht. Onze kracht zit niet alleen in een breed assortiment en snelle levering. Persoonlijk contact en het opbouwen van duurzame relaties vinden wij net zo belangrijk. Onze technisch specialisten werken met passie aan mooie oplossingen.