Marketing Manager (B2B)

Wat is vereist?

Wat krijg je?


Solliciteer direct

20221207-Nedelko-084
20221207-Nedelko-012
20221207-Nedelko-226

Stel direct een vraag

Michael Waarts
HR Recruitment

Wie is Nedelko?

Nedelko is al meer dan 65 jaar importeur/distributeur van Elektrotechnische Materialen, Veiligheids- en codeersystemen, energie en interconnectie welke onderdeel uitmaken van onze divisie Techniek en Veiligheid. Daarnaast hebben wij onze afdeling Prolumia Ledverlichting. Binnen Nedelko werken meer dan 100 medewerkers bij vestigingen in Nederland, België, Duitsland en Tsjechië. Het hoofdkantoor en distributiecentrum zijn beide gevestigd in Barendrecht, Nederland. Ons klantenbestand bestaat voornamelijk uit (elektro)technische groothandels, installateurs, machinebouwers, kasten en paneelbouwers,  en de procesindustrie. Onze kracht zit niet alleen in een breed assortiment en snelle levering. We staat ook voor persoonlijk contact en duurzame relaties.

Als Marketing Manager gespecialiseerd in producten en oplossingen voor Europese Technische en Industriële Markten is je belangrijkste verantwoordelijkheid het ontwikkelen en implementeren van marketingstrategieën die producten of diensten effectief promoten bij bedrijven die actief zijn in de technische en industriële sectoren binnen de Europese regio waar Nedelko opereert. Jouw rol bestaat uit het begrijpen van de unieke kenmerken van deze markten, het identificeren van doelgroepen en het aansturen van marketinginitiatieven om leads te genereren en de verkoop te verhogen.

Hier volgt een overzicht van je functieomschrijving:

Marktanalyse: Uitgebreid onderzoek doen naar en analyses maken van de Europese technische en industriële markten om inzicht te krijgen in industrietrends, klantgedrag, concurrentielandschap en marktdynamiek. Blijf op de hoogte van nieuws uit de sector, regelgeving en opkomende technologieën die van invloed kunnen zijn op marketingstrategieën.

Marketingstrategie: Ontwikkelen en uitvoeren van uitgebreide marketingstrategieën die aansluiten bij de bedrijfsdoelstellingen en gericht zijn op de Europese technische en industriële markten. Definieer belangrijke waarde proposities, berichtgevingsstrategieën en differentiatiefactoren om producten of diensten effectief te positioneren binnen deze sectoren.

Leadgeneratie: Implementeer initiatieven voor leadgeneratie om potentiële klanten binnen de Europese technische en industriële markten aan te trekken en te binden. Gebruikmaken van verschillende kanalen zoals e-mailmarketing, contentmarketing, sociale media, betaalde reclame, beurzen en partnerschappen om gekwalificeerde leads te genereren. Samenwerken met het verkoopteam om een naadloze leadoverdracht te garanderen en conversiepercentages te maximaliseren.

Ontwikkeling van inhoud: Creëer boeiende en relevante content op maat van de Europese technische en industriële markten. Dit omvat websitecontent, blogposts, whitepapers, casestudy’s, video’s, webinars en ander marketingmateriaal. Zorg ervoor dat de inhoud geoptimaliseerd is voor zoekmachines, gelokaliseerd is en gericht is op de specifieke behoeften en pijnpunten van het doelpubliek.

Digitale marketing: Gebruikmaken van digitale marketingkanalen om de zichtbaarheid van het merk te verbeteren en vraag te genereren binnen de Europese technische en industriële markten. Ontwikkel en voer SEO-strategieën uit, beheer pay-per-click (PPC) advertentiecampagnes, optimaliseer de gebruikerservaring van de website en maak gebruik van sociale mediaplatforms om betrokkenheid te stimuleren en leads te genereren.

Campagnebeheer: Plan, voer uit en meet marketingcampagnes gericht op Europese technische en industriële markten. Campagnedoelstellingen definiëren, geschikte kanalen selecteren, campagnemiddelen creëren en prestatiecijfers bewaken. Voortdurend campagnes optimaliseren op basis van inzicht in gegevens om resultaten en ROI te verbeteren.

Samenwerking met teams: Werk nauw samen met cross-functionele teams, waaronder verkoop-, productmanagement-, ontwerp- en contentteams, om te zorgen voor afstemming en synergie in marketinginspanningen. Samenwerken aan productlanceringen, prijsstrategieën, marktonderzoek en feedback van klanten om de marketingresultaten binnen de Europese technische en industriële sectoren te verbeteren.

Vaardigheden en kwalificaties:

· Bewezen ervaring als B2B-marketingmanager, bij voorkeur met een focus op Europese technische en industriële markten.

· Diepgaande kennis van de Europese technische en industriële sectoren, marktdynamiek en klantvoorkeuren binnen deze sectoren.

· Sterk strategisch denken en het vermogen om effectieve marketingplannen en -campagnes te ontwikkelen.

· Vaardigheid in digitale marketingtechnieken, waaronder SEO, PPC, e-mailmarketing, sociale media en contentmarketing.

· Uitstekende schriftelijke en verbale communicatievaardigheden voor het maken van boeiende inhoud en het overbrengen van impactvolle berichten.

· Analytische instelling en het vermogen om gegevens te interpreteren, markttrends te analyseren en campagneprestaties te meten.

· Ervaring met marketingautomatiseringstools, CRM-systemen bij voorkeur Hubspot en analyseplatforms.

· Sterke projectmanagementvaardigheden en het vermogen om taken te prioriteren en deadlines te halen.

· Collaboratieve aard en het vermogen om effectief samen te werken met cross-functionele teams.

· Aanpassingsvermogen en bereidheid om op de hoogte te blijven van trends en technologieën binnen de Europese technische en industriële sector.

Je geeft leiding aan ons marketingteam van 4 marketeers.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Sollicitatieproces

Hoe gaat het sollicitatieproces bij Nedelko in zijn werk?

Solliciteren

Vul het sollicitatieformulier in en verstuur! Wij waarderen je sollicitatie en doen ons best om binnen 48 uur te reageren op je sollicitatie.

Telefonische kennismaking

Wij leren elkaar graag beter kennen tijdens een telefonische kennismaking. Is er van beide kanten een klik? Dan plannen we graag het eerste gesprek in.

Gesprek

Tijdens het eerste gesprek bespreken we de inhoud van de functie, maken we verder kennis met elkaar en zullen we ingaan op jouw competenties en je eerdere werkervaring. Na het eerste gesprek laten we je binnen 48 uur weten of we je willen uitnodigen voor een tweede gesprek.

Tweede gesprek

Tijdens het tweede gesprek zullen we wat dieper ingaan op je competenties en ervaring. Vaak vragen we je om een opdracht voor te bereiden. Na het tweede gesprek laten we je binnen een week weten of we een derde gesprek met je willen aangaan (optioneel) of je een aanbieding willen doen

Welkom bij Nedelko

Zijn we beide enthousiast? Dan doen wij je graag een aanbod. Vervolgens plannen we een afspraak om het contract te tekenen. Hierna start jouw nieuwe uitdaging binnen Nedelko!

Vragen?

Neem contact op met:

Michael Waarts

HR Recruitment

Nieuwsgierig naar meer salesfuncties?

Bekijk alle salesvacatures op onze overzichtspagina.


Lighting Designer / Lighting Consultant


Bekijk vacature


Commercieel Technisch Binnendienst Medewerker


Bekijk vacature


Account Manager ledverlichting België


Bekijk vacature


Account Manager België


Bekijk vacature


Countrymanager


Bekijk vacature


Accountmanager techniek en veiligheid


Bekijk vacature